maanantai 18. huhtikuuta 2016

Aamu alkoi, kun Henriette oppilaitoksesta nouti meidät hotellilta ja ensin menimme opiskelijamme Eemelin työssäoppimispaikalle Vanhusten hoidon yksikköön, jossa hän työskentelee Parkinssonin tautia sairastavien päivätoiminnassa.

Ohessa Eemelin blogin osoite  http://hollantiinhoitoaoppimaan.blogspot.nl/

 Tutustuimme päivätoimintaa ja sen lisäksi koko yksikköön, jossa on myös asumispalveluyksikkö noin sadalle ikääntyneelle asukkaalle. Paikka oli viihtyisä ja kiinnitimme huomiota siihen, että asukkaat joilla on esim. Alzheimerin tauti voivat liikkua koko talon alueella ja eri kerroksissa vapaasti sekä suljetulla piha-alueella. Piha-alueella oli iso häkki, jossa oli paljon erilaisia lintuja ja linnunlaulu täyttikin piha-aluetta.


Siellä oli myös häkeissä kaneja tms. eläimiä seurattavaksi. Pihalla oli myös oma tupakointialue. Asumiyksiköissä kiinnitimme myös huomiota siihen, että toimistotilat sijaitsivat pienkodin päiväsalissa, jossa oli myös avokeittiö. Hoitajat pystyvät näin olemaan läsnä asukkaiden kanssa myös esim. kirjatessaan asioita tietokoneella.


Tuolta suuntasimme oppilaitokselle, jossa saimme esittelyn Hyvinvointialan (sosiaalityön) koulutukseen.  Koulutusjärjestelmä on Hollannissa huomattavasti "monimutkaisempi" ja segmentoidumpi kuin meillä. Myös eri tason koulutuksyia samassa oppilaitoksessa on paljon: yhdestä viiteen. Koululla teoriaa on opiskeluvuodesta riippuen 2-3/viikko ja loput päivät ollaan työpaikoilla

Hyvinointialalla tapasimme myös kaksi opiskelijatyttöä, joiden on tarkoitus tulla Mikkeliin vaihtoon mahdollisesti ensi syyskuussa. Keskustelimme heidän kanssaan mahdollisista työssäoppimipaikoista.

Tutustuimme myös koulun toiseen toimipisteeseen, jossa pääsimme seuraamaan opiskelijoiden projektityöskentelyä. Kyseessä oli lasten hoitoon suuntautuneiden nuorten sirkusesityksen suunnittelua ja harjoittelua. Aikaa harjoittelulle, valmistetuille (asujen ompelu yms) ja organisoinnille on kolme päivää. Ohjausta on saatu sirkusalan ammattilaiselta. Näytöksiä on kaksi tällä viikolla ja niitä seuraamaan tulee 200 4-6 vuotiasta lasta lähikouluilta.




Uusia ajatuksia saimme työssäoppimiseen sekä projekteihin.

Illalla parin tunnin levon jälkeen Henriette tuli hakemaan meidät illalliselle päivällä tutustumiemme opettajien kanssa "sosiaalisena yrityksenä" toimivaan ravintolaan, jossa ruoka ja palvelu oli loistavaa. Illallinen kesti peräti kolme tuntia. Melkoista kielikylpyä siis tämä päivä ollut.

Koska kuvien kanssa ongelmat jatkuvat, laitamme ne jälkijunassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti